Kerhon palkitut 2020

19.12.2020

Vaasan erotuomarikerho julkaisi poikkeuksellisen vuoden vuoksi palkitut videotervehdysten avulla virtuaalisesti eteenpäin niin, että vuonna 2019 palkinnon saanut erotuomari ojensi palkinnon eteenpäin omassa videossaan. Nämä videot ovat nähtävissä Vaasan erotuomarikerhon somessa. 

Palkitut 2020

Ellis

Ellis-patsas on kerhon arvokkain palkinto ja sitä on pitänyt hallussaan viimeisten 17 vuoden aikana peräti 16 vuoden ajan Toni Pohjoismäki. Patsas saa nyt ainakin hetkeksi uuden kodin, kun Ellis muuttaa asumaan Mikon ja Hannan luokse. Mikko Juusola on siis patsaan uusi haltija. Mikko teki hienon kauden ja suoritti debyytin Veikkausliigassa 15.8.2020 Tampereella ottelussa Ilves-SJK. Tuon debyytin lisäksi Mikko sai vielä 2 tehtävää Veikkausliigasta ja niiden lisäksi 10 Ykkösen ottelua. Hyvä kausi kokonaisuudessaan Mikolta. 

Paulin pytty

Paulin pytty on jaettu erotuomarille, joka nousee ns. uudelle tasolle. Tänä vuonna tällaisen stepin teki Joni Riihimäki. Joni on useamman vuoden ollut lähellä saada Ykkösen tutustumisottelu, mutta ulkomailla suoritetut opinnot ovat hieman hidastaneet tämän mahdollisuuden realisoitumista. Hyvät otteet talvella pelatuissa Suomen Cupin otteluissa kuitenkin on osoitus Jonin taidoista. Tällä kaudella Joni sai viimein ensimmäiset Ykkösen avustavan tehtävänsä.

Avustava erotuomari

Sebastian Forsmanin opiskelu lahden toisella puolella toi hieman haasteita erotuomariasettelun suhteen, koska korona. Sebastian kuitenkin nousi myös ns. Ykkösen epäviralliseen kalustoon jo kaudelle 2020 ja suoritti tasaisen varmasti. Tätä kirjoitettaessa tuli myös tieto siitä, että Sebastian nousi uutena erotuomarina Ykkösen avustavaksi erotuomariksi kaudelle 2021, joten hyvät otteet on huomattu. 

Nuori lupaava

Arne Rosenblad on hiljainen puurtaja, joka vuosi vuodelta nostaa tasoaan ja erotuomariluokitustaan. Ei pidä turhaa meteliä itsestään ja antaa näyttöjen puhua puolestaan. Tällaisia henkilöitä ei aina välttämättä muisteta huomioida, mutta potentiaalia Arnessa on. Katsotaan jos tällainen huomiointi lisää Arnen halua lunastaa omaa potentiaaliaan tuomaritoiminnassa enemmän.  

Grand Old Man

Anders Nystrand on tehnyt pitkän työn erotuomaroinnin parissa ja toiminut erotuomarina ainakin jalkapallossa, kaukalopallossa ja salibandyssä. Tämän kesän kohokohta Andersille oli varmasti piipata jalkapallojuhla Nya Ehnvallenin kentällä, jossa paikalla 500-päisessä yleisössä oli muiden mukana Tim Sparv. 

Aina valmis

Hampus Enlund asui kesän 2020 jalkapallokentillä. Valmis peliin kuin peliin, joka näkyi myös erotuomarina kehittymisessä. Kauden aikana avusti monta ottelua Kolmosessa ja hyppäsi myös loikan ylöspäin Kakkoseen onnistuen debyytissään varsin mainiosti. 

Symppis

Symppis-palkinto jaettiin vuoden 2019 tapaan äänestyksellä, johon pystyi osallistumaan Google-formsia käyttäen. Tiukan äänestyksen voittajaksi valikoitui Sebastian Latvala. 

Ellis 2020 Mikko Juusola