Palkitut 2019

12.12.2019

Vaasan erotuomarikerho palkitsi seuraavat erotuomarit vuonna 2019. Palkinnot jaettiin VEK:n 85-vuotisjuhlissa 6.12.2019 ravintola Strampenissa.

PalkintoSaajaPerustelut
EllisToni PohjoismäkiToissa vuoden pilasi loukkaantuminen, mutta tänä vuonna viihtyi kentällä normaaliin tapaan Veikkausliigassa (2) ja Ykkösessä (12). Kauden ehdottomana kruununa oli Suomen Cupin finaaliottelun tuomarointi. Elliksen kylkeen on nyt kaiverrettu 13 kertaa perätysten sama nimi (ja syystä!), mutta pian varmaan on jo aika toisten. Siihen saa kuitenkin tehdä kovasti töitä, kun ei tämä herra omastaan liian helpolla luovu. 
Paulin pyttyJolanda NärhiTämä Vaasasta rannikkoa pitkin etelämmäksi opiskelemaan muuttanut nuori neiti tullee saamaan uudessa asuinpaikassaan toivottavasti vieläkin enemmän kehittäviä pelejä ja ainakin osittain myös parempaa koutsausta kehittyäkseen erotuomarina. Nousi täksi kaudeksi Naisten Liigan avustavaksi erotuomariksi ja sai jo hyvin vastuuta avustaen yhteensä yhdessätoista (11) Naisten Liigan ottelussa. On valittu ja omien sanojensa mukaan myös lähdössä helmikuussa UEFA:n järjestämällä 10-päiväiselle leirille, joka järjestetään Sveitsissä. Tämä kyseinen leiri on toiminut monien nykyisten FIFA-erotuomareiden lähtöpisteenä. Mahdollisuuksia on siis vaikka mihin ja asennekin on kunnossa ja sille pohjalle on todella hyvä rakentaa. 
Vuoden avustavaJonathan ForsmanHyppäsi Kakkosen avustavaksi isoilla loikilla, mutta vakuutti saman tien tekemisellään. Loistavia tulkintoja tuli useampiakin kauden mittaan ja teki tasaisia suorituksia toinen toisensa perään. Vaikutti siltä, että olisi toiminut avustavana uudella tasolla jo monta vuotta, vaikka todellisuudessa näin ei ollut. Fokus otteluissa vahva ja pienestä lapsenkasvoisuudesta huolimatta uskaltaa tehdä koviakin ratkaisuja. Vahva luotto siihen, että tässäkin henkilössä on kaikki palikat kohdillaan edetä eteenpäin. 
Nuori lupaavaEmil SmedsTämä nuori lupaava erotuomari kävi peruskurssin 2 vuotta sitten. Hän selvästi haluaa palautetta kehittyäkseen erotuomarina eteenpäin. Omaa myös taitoa jalostaa saamansa palaute käytäntöön, joka ei aivan kaikilta onnistu. Valittiin kesällä avustavaksi erotuomariksi Kai Pahlman -turnaukseen ja omien sanojensa mukaan tuo turnaus oli omiaan kehittämään pieniä asioita, joihin ei siihen mennessä ehkä ollut saanut palautetta. Tämä taas johtuu siitä, että tällä alueella Kolmosen peleissä on turhan harvoin tarkkailua. Sai loppukaudesta vyölleen vielä muutaman Kakkosen avustavan tehtävät. 
NestoriIlkka GaraisiErotuomarina jokakesäinen näky Wasa Footballcupissa, jota myös itse pitää kesän kohokohtanaan. Ollut mukana Wasa Footballcupissa aina sen alkuajoista lähtien, kuten kollegansa Sture Wistbacka. Nimeä ei vielä jostain syystä ollut kaiverrettu Nestori-pokaalin kylkeen, mutta tämä nyt tämä varsin tuore isoisä saa nimensä herraklaaniin. 
Aina valmisSebastian LatvalaTämä herra hoiti erotuomarikerhon järjestämän Vaasan Puulaakiliigan tuomariasettelun siihen malliin, että pitkään pitkään aikaan meillä oli erotuomarit joka ottelussa. Homma ei aina ollut helppoa, mutta niin vain tuomarit saatiin järjestymään ja tästä joku WhatsAppissa vähän hermostuikin, kun puulaakiin haettiin aina korvaavia tuomareita. Tämä palkinnon saaja on todellakin aina valmis. Esimerkiksi käy syyskuun alussa puolimaratonissa juostu aika 1.19.59, jota edelsi se, että herra oli avustava erotuomari Puolen Suomen liigan ottelussa ja sanoi vieläpä itse, että lähti maratonille sillä fiiliksellä, että katotaan miten jaksaa. Varmasti päästään lähelle 200 erotuomaritehtävää (jos ei ylikin) vuonna 2019. 



Lisäksi Vaasan erotuomarikerho muisti kerhon jäseniä, jotka saavuttivat kunnioitettavan iän vuoden 2019 aikana. He olivat Sture Wistbacka (70 v.) ja Anssi Nikko (50 v.).